lördag 28 augusti 2010

(S)kördemarknaden

Yesterday was awesome! Skoldagen började med lite tråkig biologi. Dock var det otroligt slappt då vi endast behövde välja options. Sedan var det TOK, vilket alltid är kul. Men nu kommer vi till det roligaste av allt... På engelskan fick vi gå på skördemarknaden till de olika politikerna och höra vad de hade att säga om vilken politik de för, och ställa frågor. Hann inte gå till alla, men här får ni en betygsättning i hur de bemötte oss:

Socialdemokraterna: VG+. Motivering: De verkade ha goude bra koll allihopa, men det blev ingen riktigt dialog förrän Leif Pettersson kom.
Miljöpartiet: VG. Motivering: De som satt där fick man inte ut så mycket från, men när de kom en till tant så kunde man få igång en riktig diskussion.
Moderaterna: VG-. Motivering: Det var en sliskgubbe vid nammn Johan Johansson som var där och skulle bemöta mig med mina frågor. Han försökte dock lura mig med några siffror, vilket gjorde mig förbannad. Jag ifrågasatte honom och synade hans bluff, då var han snabb att stoppa undan sina siffror igen. Jag önskar att jag hade mer information om de saker jag ville få svar på, men jag antar att det blir en läxa att lära mig inför framtiden. Var tvungen att rådfråga mamma mitt i allt. Även om jag pratade mycket, vände han sig även till de andra som stod med mig. Det var positivt. However, anledningen att han gjorde det var för att han var uppenbart leds på mig och ville inte diskutera med mig mer när han märkte att jag var oppositionen trogen. Är det inte sådana som jag som ska driva sådana som han till att vilja diskutera? Han var även arrogant, den mannen. Men så fanns det en pensionär där och han var mycket trevlig och bemötande. Han ville informera om Moderaterna och tyckte att man skulle engagera sig även om man inte engagerade sig för just dem. Han höjde deras betyg.
Här är några jag gick till efter skolan:
Vänsterpartiet: IG. De stod och sålde våfflor. Jag lyckades ställa en fråga, men det kändes helt fel för man kunde inte få igång en diskussion. Det kändes bara hemskt och de var bara där för att ge bort våfflor och visa upp en stor poster med kommunisttryck på. Inte ok!
Norrbottens sjukvårdsparti: MVG. Han som stod där bemötte oss väl. Han svarade på våra frågor utan att trycka på. Han var hjälpsam och trevlig mot oss, och när han inte kunde tala med oss för att han var upptagen i telefon så gjorde han gester att vi skulle ta kakor och saft medans. Det var ett bar bemötande och man gick därifrån med informationen man sökte efter.

Kom ihåg att detta endast var en betygsättning i bemötande, inte i politik.

Jag åt palt på skördemarknaden. Den får MVG+. Efter det for jag till Angelica, sedan mötte vi upp Dima och Bella och handlade. Efter vi hade gjort det for vi tillbaka till Angelica och såg Prinsessan och grodan och Law abiding citizen. Båda filmerna var jättebra! Jag kom hem vid ett-tiden. Ikväll ska vi ut! Kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar