måndag 22 augusti 2011

Flytta norrut till Söder

Alltså, jag vill flytta! Inte från Stockholm - absolut inte! Nej, jag vill flytta från Flemingsberg. Varför? Jo, nu ska ni få höra varför jag inte vill bo i "Flempan".
1. Omgivningen är inte min typ. Lägenhetsbyggnaderna är de alla höga och färgglada. Inte en bra combo. Man känner sig trängd, som om byggnaderna är monster som kommer böja sig ned för att sluka dig eller stänga in dig. Jag har aldrig gillat sådant!

2. Stänga in mig - där kom vi till en annan punkt - Pendeln. Det finns bara pendeltåg in (förutom på helgerna, då det går nattbussar i stället) från Flemingsberg till stan, ingen t-bana eller bussar. På vardagarna är det ändå okej med tanke på att de bara går med en kvarts mellanrum om man ändå bara ska in till stan och shoppa. Men ska man till Issa tar det 20 min. extra.

På helgerna är det heller inte så kul. Ta i förrgår som exempel. I förrgår missade jag pendeln för att min klocka gick fel! Jag var tvungen att vänta en halvtimma extra bara för att jag kom en minut för sent! (Fast jag trodde jag var två minuter tidig...) Men nu har jag ställt den så att den går efter lokaltrafikens klockor.

3. Min. Hyresvärd. Driver. Mig. Till. Vansinne. Det finns en gräns mellan gästvänlig och påträngande. Han har korsat den gränsen. Fatta att jag vill göra min egen mat! Han har frågat mig flera gånger om jag vill äta mat med dem (han och den andra hyresgästen, de lagar mat tillsammans). Jag ba: Nej, fatta trögt! Men han trugar och trugar och jag blir leds. Idag ställde han sig och gjorde mat när jag gick in i köket för att göra det. Jag ba: Men hallå, jag ska faktiskt laga mat nu! Det vore smartast att vänta tills jag inte tar upp alla ytor liksom! Da! Och det är inte första gången han gör det heller!

4. Jag är rädd. Rädd för att fara hem sent på kvällen. Det är minst 10 minuters promenad från stationen och "hem". I förrgår åkte jag med pendeln från Älvsjö till Flemingsberg och det var ett fyllo på tåget. Jag satt snett mittemot en kille, som fyllot börjar prata med. Sedan säger han till killen angående mig: "Är det där din tjej?" "Nej", svarar killen. "Då är hon min." Jag typ dog. Sedan är det ju minst 10 minuters promenad hem också! Men jag tänkte att han nog inte skulle följa efter mig eftersom att han tidigare sagt till haina killen att han skulle av senare i Tumba typ. Men ändå, han hade lika gärna kunnat få för sig att det var så. Jag tänkte att det var bäst att inte säga något, för då kan man reta upp honom. Plus så pratade jag i telefon, för det vägrar jag att inte göra om jag åker hem vid elvatiden. Ja, ni läste rätt - elvatiden. Jag som går ut i skogen vid ettiden vågar inte gå hem utan att prata i telefon och kasta misstänksamma blickar på människor omkring mig efter klockan 23.00. Sjukt!

Igår fick jag sova över hos Issa, så att jag kunde möta henne och se på parkbio i Rålambshovparken. Det var mycket trevligt! =) Jag hittade ett till HP-fan! =D Jag har träffat henne tidigare under raggmunkskvällen, men nu fick vi chansen att prata lite mer.

Hur som helst. Därför vill jag flytta in till stan! Jag är van vid högre levnadsstandard än så här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar