fredag 8 maj 2015

Ytliga problem

Jag måste köpa solskyddsfaktor nu innan sommaren drar igång på allvar. Det värsta är att nu när jag äter andra kuren roa är min hud inte som vanligt! Senaste gången åt jag den under vinterhalvåret och slutade strax innan sommaren, vilket innebar att jag inte hade några problem utöver det vanliga med huden just under denna varma årstid. Då jag har den typiskt skandinaviska hudtypen har jag ofta bränt mig under solen, men det har antingen försvunnit genom flagning eller att jag blivit brun på de ställena. Det har inte alltid sett fint ut med ett brunt dekolletage och vit kropp i övrigt (seriöst, tänk på området nyckelbenen när du går ut i starkt solljus om du har hudtyp 1 eller 2!). Men nu var det över två veckor sedan som jag brände armarna i solen och jag är fortfarande röd och lite öm! Det är inte normalt för mig att vara röd så pass länge. Jag vill att det ska försvinna så jag inte måste ha långärmat resten av sommaren. Det var ju i April jag satt i solen så jag tänkte inte på att solen kunde vara stark. Dumt, för jag missar aldrig solskyddsfaktor med flit annars!

Förhoppningsvis kommer rodnaden gå över. Jag ska bara ta på mig min solskyddsfaktor, det är ju faktiskt inte så svårt. Jag är egentligen mest bedrövad över att jag måste ta roan igen. Det är en av de värsta sakerna som hänt mig. Det var en grej när man var tonåring, men som vuxen känns det bara hemskt och pinsamt. Det är ju absolut inte lika mycket som det var förut, så på så sätt är det ju inte så farligt ens. Men jag hade glömt hur extremt jobbigt det var med uppblossandet och att det känns som att man inte kommer att bli bättre. Jag hade också glömt hur jobbigt det var att vara beroende av läppbalsam, hur sminket bara lägger sig som fläckar över huden för att den är så torr (har BB-cream så det är inte så farligt som med foundation i alla fall) och hur desperat ogärna jag skulle vilja gå utan min BB-cream p.g.a. de blemmor som finns där. Denna gång har jag dessutom ännu fler problem: jag kan inte ens ha mitt röda läppstift - som jag har jätteofta annars! - och mina ögon är jättetorra. Med mera, med mera.

Nu har jag klagat färdigt - tackar och bockar. Det känns bra att få ha klagat lite på mina små problem med denna medicin, som jag är otroligt tacksam över! Jag behöver inte ens använda torrschampo men jag tvättar ändå håret lika frekvent som innan. Men det är väl som de säger; delad sorg är hälften sorg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar