tisdag 13 december 2011

I can do anything

Vanligtvis förstår inte folk mig när jag uttrycker min enorma kärlek till J.K. Rowling och hela den magisk värld hon skapat i och med Harry Potter-böckerna. Men nu ska jag försöka förklara detta för er en gång för alla.

Harry Potter är mer än bara en bra bok, Harry Potter är mer än bara en värld till vilken jag kan fly och känna mig tusen gånger bättre än annars. J.K. Rowling har tillåtit oss alla att lämna ramarna och tänka utanför dem. Harry Potter tillåter mig att släppa alla fjättrande kedjor och bli fri, Harry ger mig styrkan att vara den jag är. Det är inte bara karaktärer i en bok jag läser om, det är personer jag växt upp med och som blivit en del av mitt liv och min vardag. När Harry förlorar någon, gör jag detsamma. Harry Potter är en stor inspiration och kraftkälla för mig; ofta tänker jag: "Kan Harry, kan jag!"

Harry Potter frigör mig helt enkelt. Historien och hela världen är så underbart bra att jag kan finna trygghet och styrka i dem och applicera det till verkliga världen.

Försöka att förklara går ju, fast själv tycker jag att man inte kan säga det bättre än Harry and the Potters i "This Book is so Awesome", här framförd av Ministry of Magic:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar