tisdag 30 september 2014

Stockholmsresan

Gustaf bjöd mig på en resa till Stockholm i helgen. Det var underbart! Vi åkte på morgonen i fredags och började med en promenad på Djurgården. Vi åt bredvid Liljevalchs, på Blå Porten. Det var en jättebra restaurang. Jag har blivit rekommenderad den några gånger, men aldrig faktiskt ätit där förut. De hade jättegod mat, men rejäla portioner som gör att man blir lite för mätt. Efteråt vilade vi lite på hotellet. Vi bodde på Norrmalmstorg och det var perfekt, för det var bra gångavstånd till allt i innerstaden därifrån. Senare på kvällen gick vi på teater och såg Lolita. Den var bra! Den var annorlunda, de hade en green screen som bakgrund, så man kunde se kulisserna på en skärm om man ville.

På lördagen shoppade vi. En tur på södermalm hann det bli av och så baskerprovning på Hattbaren så klart. Jag gick dock därifrån när jag såg att några tanter också började prova olika baskrar, det sög liksom musten ur det hela. På kvällen såg vi Tre Systrar på Dramaten. Efter det tog vi en drink på Dramatens teaterbar. Eller drink och drink, det var olika juicer blandade i ett enda glas. Bartendern hade inte så mycket att arbeta med, men jag tyckte det var gott ändå. :) Tidigare hade vi ätit på Villa Godthem och då fick jag en fruktig drink som var jättegod. Det är rätt svårt att hitta goda alkoholfria alternativ i övrigt, har jag upplevt. Å andra sidan har jag mest varit på pubar, så det är kanske inte så konstigt.

Historiska muséet fick sig ett besök av oss på söndagen. Det var mycket intressant! Man fick veta mer om vikingar och Sveriges historia. Efteråt gick vi på Blå Porten igen och föråt oss än en gång. I övrigt tog vi det lugnt mest. Det var kul att vara borta, men skönt att vara hemma i Göteborg igen. Nu ska jag sova i min egen säng... jag menar bäddsoffa... Hmm, vissa saker är nog ändå bättre borta. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar