onsdag 18 september 2013

Skrivarkursen

Igår var min första lektion på skrivarkursen på universitetet. Det var helt okej, jag ska skriva kåseri för att jag missat den uppgiften sedan tidigare. Jag var inte den enda som var ny på kursen, det var typ minst 10 andra personer där som också var nya.
På lektionen verkade min lärare lite för insnöad på saker som helt enkelt var, tja, felaktiga att påstå rent ut sagt. Hon sade att välintegrerade ord som "konversation" var för amerikaniserade. Jag menar, det är som att säga att paraply låter för franskt och att man borde använda "uppfällbart regnskydd" istället. Hon hade en del sådant för sig. Jag orkar inte gå in på det. Hon sade även saker som att "datorer var inget för henne", "det där med powerpoint känns ju så krångligt" och "jag lägger inte upp något på GUL" (GUL=lärplattformen för GU) Alltså, hon kändes inte särskilt uppdaterad inom varken de praktiska i hennes yrke eller själva ämnet språk, som ju är viktigt för en som föreläser på en skrivarkurs.

Sedan upptäckte jag att hon typ var senil. Hon gick igenom en punktlista på kanske 5 punkter och när hon var klar med den sade hon en kort grej och gick åter igenom de två sista punkterna. Jag tänkte inget vidare på det eftersom att alla kan ju glömma bort sig ibland. Men så händer det så att hon gör samma sak igen! Fast denna gång berättade hon en mycket speciell historia som hon redan hade berättat i början av lektionen som om vi aldrig hade hört den förut.

Skrivuppgifterna verkar i alla fall roliga och vi har en till lärare, som förhoppningsvis kommer att vara bättre. Jag är jätteglad att jag fick börja på den här kursen, knasig lärare till trots. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar