onsdag 22 februari 2012

Klagomuren!

Nu ska jag banne mig klaga! Igår skulle jag in till stan och tänkte att då tar jag bussen till pendeltågsstationen. Bussen skulle avgå klockan 13.25 från min hållplats, kanske 4-5 minuter ifrån min ytterdörr (egentligen beroende på vilka skor jag har och vad det är för underlag). Men saken med dessa bussar är att de kommer för tidigt! Till en början trodde jag att jag blivit galen nästan. Hur kunde jag vara sen? Jag visste att jag var ute i god tid! När jag då yttrade min frustration inför detta till Gustaf berättade han att i Stockholm är det bara ungefärliga tider. Det är bara på den första och sista hållplatsen som tiderna ska vara helt korrekta. Har ni hört talas om något så sjukt?! Hursomhelst, så i går tänkte jag att: "Ha ha! Jag ska gå 8 minuter innan! Då kommer jag i tid!" Medan jag gick var jag mycket stressad, men tänkte för mig själv: "Ta det lugnt! Bussen kommer ju inte komma 13.22 precis. Ha ha ha." Klockan 13.22 hade jag 50 meter kvar till hållplatsen när bussen kommer. Jag vinkar åt honom för att han ska stanna och släppa på mig. (Jag tänkte att det var det minsta det idiotiska puckot kunde göra!) Vad gjorde han, tror ni? Jo, han vinkade tillbaka! Oj, förlåt mig! Jag hade ingen aning om att du lider av Aspergers syndrom och ibland inte förstår mänskligt beteende! Idiotiska puckade fähund!

Jag ska skriva en insändare om att de borde ändra tidtabellerna. De allra flesta personer kommer till hållplatserna de sista tre minuterna innan bussen går. Men nu har jag lärt mig att läsa tidtabellerna korrekt. Står det 13.25 menar de egentligen 13.20, sedan kanske de blir lite sena, men det gör inget. Jag är hellre lite sen p.g.a. bussen än missar den helt och hållet! Är det på detta sätt i Norrbotten? Nej, bussarna går antingen i tid eller är lite sena. Men är en buss för tidig stannar den på sidan i någon p-ficka eller så och väntar in sin tid. Detta för att folk inte ska missa bussen! Kom i tid eller senare, men kom inte för tidigt, ty det är samma sak som att inte komma alls om du är busschaufför!

3 kommentarer:

  1. Fast i norrbotten blir man typ minst en timma sen istället för typ 20 min i stockholm. Fast då tänker jag på Länstrafikbussarna. Lokalbussarna i Piteå brukar nog också vänta så att dom följer tidtabellen...

    SvaraRadera
  2. Vänta va? Har dom slutat sätta ett "sa" efter ens namn? Då blir det ju inge roligt när jag skriver baj :(

    SvaraRadera
  3. Så sjukt. Man kan inte komma tidigare och bara fara. Till och med tågen väntar tills de ska avgå. Nog för att det händer så sällan, att det knappt går att jämföra. MEN, de stannar i.af.

    SvaraRadera