söndag 5 maj 2019

Tre i ett

Eftersom jag inte har varit ute på bloggen varken igår eller i förrgår, så kommer jag lägga upp tre sånger som ingår i 30-dagarsutmaningen på raken.

Dag 2: A song you like with a number in the title

Mitt svar: 13 Beaches av Lana Del Rey

Jag måste förstås nämna introt, som är taget ur en skräckfilm från 60-talet som heter Carnival of Souls.

"I don't belong in the world, that's what it is
Something separates me from other people
Everywhere I turn, there's something blocking my escape"

Introt sätter tonen för resten av sången och jag tycker att det stärker förståelsen för resten av texten. Min favorittextrad är:

"But I still get lonely
And baby, only then do I let myself recline
Can I let go, and let your memory dance
In the ballroom of my mind?"

Jag tänker låta texten stå för sig själv, men en sak som jag tycker är talande för Lana Del Reys skrivartalang, så är det just uttrycket "dance in the ballroom of my mind".

Dag 3: A song that reminds you of summertime

Mitt svar: Svårt, för det varierar så mycket från år till år och oftast är det låtar som spelas på radio som man tänker på, typ Kid Rocks All Summer Long (som spelades på radio när jag hade mitt första sommarjobb som poolvärd), Cascadas Everytime We Touch (som jag hade som singel-CD och lyssnade på på min bärbara CD-spelare när vi åkte på semester till Finland) eller Fly on the Wings of Love (som spelades på hög volym sommaren typ 2000 och som strömmade ut genom fönstret medan jag sprang mellan vårt hus och Lisas), men jag skulle säga att Summer of '69 av Bryan Adams är en klassiker som alltid får en att tänka på sommaren och dess flyktighet.

Dag 4: A song that reminds you of someone you would rather forget about

Mitt svar: Jag ändrar lite och tar en tid som jag helst vill glömma, för det finns nog ingen person som jag vill glömma på så sätt. Då väljer jag A Dream of You and Me av Future Islands. Så kan det vara med sånger, att de påminner om en känsla man hade då man lyssnade på dem. Även om sången är bra så har man kategoriserat den till en viss tid eller stämning och då kan man inte bara lyssna på den när som helst. Och ibland lyssnar man på den låten igen och förknippar den inte med den tiden på samma sätt som man gjort innan och då ändras allt det där.

Det var dagens tre sånger. Jag kanske gör så här fler gånger i framtiden, alltså att jag bakar ihop flera sånger i ett inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar