måndag 24 april 2017

Det kommer att gå bra

Bra saker som väntar:
  • Lana Del Reys nya skiva släpps
  • Sommaren börjar på riktigt efter min sista arbetsdag 16 juni
  • Jag jobbar bara 9 dagar enligt sommarschemat
  • Jag ska se Lana Del Rey och Oskar Linnros på Way Out West i augusti med Issa
Sedan kanske jag får ett jobberbjudande till hösten? Jag har börjat med CV:n nu och ska fortsätta med det under sommaren.
Sedan kanske Taylor släpper en ny skiva. Jag tror att hon tänker göra det, men inget är bekräftat, allt är bara spekulationer.
Sedan kanske det går bra för mig i en kurs. Jag kanske lyckas ta igen några poäng som släpat efter? Eller inte, vem vet?

Nu när jag står på tröskeln mellan studentlivet och arbetslivet så vill jag inte ta steget ut. Det känns som att universitetsvärlden är så öppen och fri medan arbetslivet är inskränkt och förlegat. Vem skickar mail om att bara kvinnor får använda toan med klänning och bara män får använda toan med två ben "för att det är fräschast för alla" 2k17?! Vem orkar inte ha en demokratisk företagsstruktur 2k17?! Vem säger sexistiska saker rakt ut på arbetsplatsen 2k17?! Alla kan inte få jobb på Google liksom. Jag kommer att börja fila på mina 13 band om jag måste jobba på fler arbetsplatser som den jag jobbar på nu. Jag hatar den företagskulturen och av det jag har studerat så inser jag att många storföretag försöker ändra till en mer modern managementstil, men vilka är de då? Vars finns de? Jag kan tänka mig att arbeta offentligt med något intressant, inom organisationer som står för det jag står för, med arbetsuppgifter som är dynamiska, och/eller ett jobb som är flexibelt och självständigt samtidigt som det är roligt. Är inte det vad alla vill?

Egentligen vill jag skriva. Det känns som en evighet sedan jag började på skrivarlinjen, men jag minns det så väl. Vädret var milt och jag visste att det var början på något underbart när jag gick från tunnelbanan min andra dag. Jag visste redan då att det var det bästa som jag någonsin skulle göra och därför försökte jag ta vara på det även de dagar då jag inte hade lust att göra någonting alls. Jag ska samla ihop mina Norrlandsdikter och se hur många de är, kanske lägga till fler och ändra på de jag har. Jag tror att de blir min första hela samling, men jag får se. Jag ska försöka sammanställa mina andra dikter också och se vilka som är färdiga och inte. Det är lite roligt, för den mest använda frasen som kom ur mina läppar under skrivarlinjen var just "Den är inte färdig." Vi får väl se hur många det blir. Mina Norrlandsdikter är då för det mesta helt färdiga, på något sätt så kommer hela dikten alltid på en och samma gång med dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar