måndag 19 september 2016

Den allvarsamma leken

Idag skulle jag och Gustaf se Den allvarsamma leken på Aftonstjärnan men han var tvungen att jobba övertid så vi missar den. Filmen som jag har väntat länge på att se måste jag nu alltså vänta ännu längre med att se. Jag som till och med läste ut boken på en dag (fast jag hade hunnit till sidan 64 sedan innan) för att hinna färdigt innan vi skulle se filmen. Jag står fast vid att Doktor Glas är Söderbergs allra främsta verk, men jag tycker ändå att Den allvarsamma leken var bra. Den hade kunnat förkortas en del, enligt min mening, men överlag var den bra.

Imorgon åker jag till Norrbotten. Det ska bli skönt. Något som kommer att vara skönt är att slippa jobba. När man väl är där så är det ok. Jag har dock inte tålamod som alla andra har att orka sitta med en massa personer som man inte får säga åt att hålla käften eller fråga om de blev tappade på huvudet som barn. Jag säger naturligtvis inget sådant, men efter ett samtal där jag verkligen velat säga något ilsket blir jag mycket mer utmattad och arg än vad de flesta andra verkar bli. Jag kan inte skaka av mig den känslan lika lätt. Jag sitter absolut inte med något leende och tar skit! Jag tar en fast och hård ton mot de som säger något stöddigt, men jag hade ju inte nöjt mig med det i verkliga livet om man säger så. Jag vill inte sitta och tänka "Åh, nej stackars vuxna människa, den är säkert orolig över att den kommit till oss." Det är fortfarande inte okej att bete sig hursomhelst mot en annan människa!

Bildresultat för nice motive still murder

Förresten, de som verkligen är oroliga betalar på en gång, de sitter inte och försöker komma med bortförklaringar. Tänk om jag gick på Ica och snattade och sedan blir jag sur för att jag får betala böter för att jag inte betalade i tid (det vill säga vid kassan i denna liknelse) och så börjar jag skälla på väktaren (mig i liknelsen) för att den tog fast mig! Gissa vad - det händer varje dag! Så, ja, det ska bli skönt med semester ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar