måndag 3 oktober 2022

folklore

 Jag skrev en gång att jag skulle fortsätta skriva om Taylor Swifts nya musik, eftersom jag hade skrivit om hennes första sju album. Här får ni lite tankar om folklore och ett fåtal utvalda låtar från den.

folklore

Det här albumet har så många bra låtar, men jag ska välja ut ett fåtal som jag vill säga något om. När folklore släpptes var det första gången Taylor släppte en skiva endast en dag efter hon överhuvudtaget berättade att hon skulle göra det. Stilen var också helt annorlunda från det Taylor hade gjort innan.

1. seven

Fin låt som jag bara har fastnat för. Skulle jag vilja visa någon låtar som skulle få dem intresserade av Taylors musik skulle jag inte spela den här för dem. Stilen är ju väldigt folklore/evermore, men samtidigt sjunger hon på ett annorlunda sätt. Det är en låt som känns.

2. august

Allas golden child av en anledning. Om jag skulle vilja visa någon låtar som skulle få dem intresserade av Taylors musik skulle det vara den här. Den fångar känslan av en svunnen sommarkärlek så fint, men som vanligt fastnar jag personligen för sättet hon sjunger på och vissa textrader. Eller, stryk det, jag har fastnat för allt med den här låten.

3. this is me trying

Jag vet inte varför jag alltid har parat ihop dessa tre utvalda låtar, men jag har det. Kanske för att jag från början gillade dessa tre väldigt mycket. De är alla så väsensskilda, men ändå så bra.

Här kommer också ett par utvalda citat från ett par låtar:

”You knew it still hurts underneath my scars from when they pulled me apart / But what you did was just as dark / Darling, this was just as hard as when they pulled me apart”

- från hoax av Taylor Swift

I'm still a believer but I don't know why / I've never been a natural / All I do is try, try, try

- från mirrorball av Taylor Swift

Jag säger inte att de är eller inte är de bästa citaten, men det var dessa jag valde. Egentligen ville jag ha ett citat från cardigan, men det blev för långt för att fixa det på min surfplatta, så det är inte så djupt det här med vilka citat jag har valt. Det var allt från mig angående folklore.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar