tisdag 4 oktober 2022

evermore

Evermore är folklores systeralbum. Det släpptes också bara dagen efter hon hade berättat om att albumet överhuvudtaget fanns. Båda albumen har lite samma stuk, men medan folklore brukar klassas som vår/sommaralbumet, är evermore höst/vinteralbumet.

evermore

1. champagne problems

Denna låt är the fan favourite, i mångt och mycket pga bryggan. Det är en av mina personliga favoriter också, även om jag till en början faktiskt inte var så förtjust i den. Konstigt nog.

2. ivy

Den bästa låten på hela albumet. ”And the old widow goes to the stone everyday, but I don’t / I just sit here and wait, grieving for the living” Taylor har alltid beskrivit saker på ett speciellt sätt, men jag tycker att hennes förmåga att göra det verkligen syns på folklore och evermore

3. willow

Första, och enda, singeln från detta album. Lite mer tempo i denna låt än i de flesta andra på evermore. ”Life was a willow and it bent right to your wind”

Här är tre personliga lyssnartips, men jag tycker att folklore och evermore är album där det är svårt att tipsa om låtar i ren allmänhet, för man måste hitta sin egen favorit liksom. Det är väl mer eller mindre sant för alla album, men kanske än mer för dessa två. Det finns ingen tydlig hitlåt, som Shake It Off t.ex.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar