onsdag 29 januari 2020

Studier

Nu har jag äntligen en aning om vad jag kan skriva uppsatsen om. Det är skönt. Jag har oroat mig lite för det, men nu har det släppt. Jag hoppas bara att jag får tillräckligt många som svarar på enkäten jag kommer att skicka ut.

På tal om skolarbete: jag fick en idé om ett folkbildningsprojekt när jag läste om Luther nyss. Kanske man hade kunnat trycka upp små, korta böcker med arbetarrörelsens historia och små utdrag eller korta dikter från arbetarförfattare och distribuera dem till allmänheten. Antingen till elever och bibliotek eller i ren allmänhet till alla. Men då ska man ha energi och något stipendium eller så. Men det är något att tänka på. Det känns som att böckerna om arbetarlitteratur (av de få som finns) är riktade till akademiker och det är förstås också värdefullt, men jag tycker inte att man ska ha det ena utan det andra.

Jag ska läsa en kurs om barn- och ungdomslitteratur nu. Den är på avancerad nivå och det är mycket självstudier, men det kommer att bli intressant. Den är bara på 7,5 hp, men om jag skulle skriva en master och sedan doktorera inom litteratur så skulle jag just vilja skriva om arbetarlitteratur tror jag, men då kan det vara värt att lära sig mer om barn- och ungdomslitteratur också. Jag skrev min kandidatuppsats om just hur barn- och ungdomslitteratur inte beskrivs som annat, även om verken faktiskt kan tillhöra andra genrer. Jag skrev just om The Outsiders, som jag tyckte kunde klassas som arbetarlitteratur lika mycket som ungdomslitteratur och att bara fokusera på det ena lät inte verket komma till sin rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar