tisdag 30 maj 2017

Avslut

Jag har skrivit mitt sista prov på universitetet nu. I alla fall för denna termin. Förhoppningsvis inte för evigt, för jag gillar universitetet. Men i framtiden vill jag hellre läsa mysiga litteraturkurser eller andra intressanta kurser. Det ska bli kul att få göra något nytt och prova på andra saker. Så från och med nu är platsbanken bokmärkt för mig!

Jag har två veckor kvar av jobb just nu. Det känns bra. Jag var i en situation idag där jag påmindes om varför jag inte klarar av den typen av jobb längre. Jag var på en superrea på Team Sportia idag och i kassan bredvid min hörde jag detta:

Kassörskan: Men de är använda?
Man: Ja, de är använda
Kassörskan: Vi kan inte ta tillbaka dem om de är använda. Öppet köp gäller bara om de är oanvända.
Man: Men jag känner mig bara lurad på 200 spänn. Jag har liksom blivit lurad på 200 spänn.
Kassörskan: *konsulterar min kassörska som säger samma sak*
Man: Men jag har blivit lurad, ni visste att det skulle bli rea.
Kassörskan: Vi visste inte att det skulle bli rea då.
Man: Det var i torsdags. Rean annonserades i lördags.
Kassörskan: Personalen ordnade för rean i måndags.

Och typ där så var jag klar med betalningen och skulle gå. Alltså, vilken idiot han var! Han har inte blivit lurad, ibland blir det rea efter att man handlat något och det är surt men så är det bara. Hade han inte använt varan hade han ju haft öppet köp, men alla vet att butiker inte har öppet köp på använda varor. Om de inte har en sådan kampanj just då, men i regel är det inte så. Vem orkar tjata om en sådan grej med en stackars kassörska som antagligen har lust att kalla honom för den idiot han är. 200 spänn kan vara mycket för en del, men uppenbarligen hade han ju råd att ligga ute med de 200 kronorna annars skulle han inte ha köpt skorna från första början. Men jag kanske ska börja göra så, gå och lämna tillbaka varor jag har använt efter att jag ser dem på rea.

Det var bara så bisarrt och det är precis den typen av människa man ibland måste handskas med på mitt jobb. Det ska bli så skönt att slippa det om bara ett par veckor!

Nu ska jag gå och bara vara ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar